De vereenvoudigde procedure om tijdelijke werkloosheid overmacht corona in te roepen, is verlengd tot 31 augustus 2020.

 

Ter herinnering: Sinds 13 maart worden alle aanvragen tijdelijke werkloosheid verbonden aan het coronavirus behandeld als tijdelijke werkloosheid overmacht door de RVA. De invoeringsprocedure werd vereenvoudigd. Geen enkele motivatie moet nog meegedeeld worden bij de aanvraag. Bovendien moet er online ook geen aanvraag meer ingediend worden. Alle communicatie met de RVA vindt plaats via uw dossierbeheerder bij de doorgifte van de prestaties via de ASR.

 

We herinneren u er ook aan dat uw werknemers aangesloten moeten zijn van de hulpkas voor werkloosheid of een uitbetalingsinstelling om een uitkering te genieten. Een aanvraag kan via dit formulier. Verder werd de verplichting om C3.2A kaarten uit te geven ook opgeschort tot en met eind augustus 2020. Daarom hoeft eveneens geen validatieboek ingevuld te worden.

 

De volgende bepalingen blijven ook van toepassing: een toeslag van €5,63/dag werkloosheid betaald door de RVA en een verhoogde werkloosheidsuitkering tot 70% van het begrensd brutoloon.

 

 

 

Heeft u nog vragen? Wenst u meer informatie over dit artikel? Neem gerust contact op met de juridische dienst!