Payroll-beheer

Ga voor complete ontzorging
in jouw loons- en personeelsadministratie

In elke onderneming is een correcte loonberekening en feilloze personeelsadministratie cruciaal. Met Sodalis kies je voor jarenlange expertise en knowhow inzake personeelsbeleid. Een accuraat resultaat, een persoonlijke service en een proactieve houding staan centraal in ons payroll-beheer.

Omdat elke organisatie anders is, stemmen we onze diensten af op jouw huidige noden en ambities. Jij geeft zelf aan welk type ondersteuning je wenst. Zowel on-site als off-site payroll-beheer, tijdelijk of structureel.

Onze payroll-diensten

Opstart en overdracht personeelsdossier

Ben je een nieuwe werkgever? Sodalis begeleidt jou in het volledige opstartproces, rekening houdend met alle wettelijke verplichtingen. Daarnaast biedt Sodalis je ook advies om jouw personeelsadministratie efficiënt en je verloningsbeleid zo licht mogelijk te houden.
Ben je reeds langer werkgever, maar wens je te veranderen van sociaal secretariaat? Sodalis helpt je alle nodige data te verzamelen voor een vlotte overdracht. Sodalis zorgt dat alles op voorhand klaar staat en getest kan worden voor de effectieve datum van overdracht. Zo ben je zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt.

In-en uitdiensten

Een nieuwe werknemer? Sodalis controleert de afgesproken verloning op wettelijke correctheid, doet de DIMONA-aangifte en maakt de arbeidsovereenkomst op indien gewenst.
Afscheid nemen van een werknemer? Sodalis adviseert over de mogelijkheden en bijbehorende procedures. Sodalis berekent de correcte opzegtermijn of verbrekingsvergoeding. Daarnaast levert Sodalis alle wettelijke documenten af waarop je werknemer recht heeft.

Ingeven prestaties werknemer

Het einde van de maand nadert of is net voorbij? En wat nu? Je geeft de prestaties en afwezigheden door aan Sodalis. Sodalis berekent op basis van deze input de correcte lonen en alle bijdragen die dienen aangerekend te worden. Door een correcte loonberekening bouwt Sodalis mee aan het vertrouwen tussen werkgever en werknemer.

Online of op papier

Van eenvoudig op papier of online, over state-of-the-art applicaties, tot volledige payroll-software. Sodalis analyseert eerst jouw behoeften en verwachtingen, zowel voor input als voor output, en adviseert vervolgens over de mogelijkheden die het nauwst aansluiten bij jouw onderneming. Zo voel jij je comfortabel bij de gekozen oplossing.

Volledige koppeling

Maak jij gebruik van een tijdsregistratiesysteem of een eigen HR-software? Sodalis bouwt een koppeling, zodat de persoonsgegevens, prestaties en afwezigheden van jouw werknemers automatisch doorstromen. Dit verlaagt aanzienlijk de kans op fouten en verhoogt de efficiëntie voor alle partijen.

Sociale documenten

Sodalis voorziet een bibliotheek aan documenten. Arbeidsreglementen, arbeidsovereenkomsten, opzegbrieven, allerhandige praktische policies… Sodalis heeft ze, houdt ze up-to-date volgens alle laatste wetswijzigingen, en kan ze zelfs op maat van jouw onderneming personaliseren. Alle documenten, altijd up-to-date, met je eigen branding!

Zoek je ondersteuning in uw payroll-beheer?

Kies de tool die bij jou past

Met inzichtelijke HR-tools werken we mee aan een efficiënte digitalisering van jouw personeelsadministratie. Op basis van jouw verwachtingen gaan we samen op zoek naar de tool die het best aansluit op je wensen.

Met payroll-beheer bij Sodalis kies je voor…

Correcte service

Met onze vaktechnische knowhow en jarenlange ervaring staat Sodalis garant voor een succesvol personeelsbeleid.

Duidelijke communicatie

Als erkend sociaal secretariaat biedt Sodalis altijd een antwoord op jouw personeelsgerichte behoeften.

Maatwerk

Ons team van experts levert steeds HR-oplossingen op maat van jouw onderneming.

Zoek je ondersteuning in jouw payroll-beheer?

Neem contact op met een expert
 "Onze vaste contactpersoon bij Sodalis garandeert een persoonlijke, vlotte service op maat van onze organisatie. Ze kent ons dossier én biedt een helder antwoord op elke vraag. Sterk werk!"  
Mark KMO manager