HR-oplossingen op maat

Met Sodalis kies je voor een sterke partner die met je meedenkt.
Ons team van experts levert HR-oplossingen op maat van jouw onderneming.

De basisopdracht van Sodalis is het vervullen van de wettelijke opdrachten van een sociaal secretariaat. Ons primaire doel is dan ook correcte loonbriefjes tijdig af te leveren, want wij zijn er ons van bewust dat dit uiterst belangrijk is voor het vertrouwen tussen werkgever en werknemer.

Onze ambitie is onze dienstverlening af te stemmen op de verwachtingen van bedrijfsleiders en personeelsdiensten van KMO’s. Zo willen wij dé referentie worden als proactieve en innovatieve HR-dienstverlener voor de KMO-markt.

Met onze vaktechnische knowhow en jarenlange ervaring staan we garant voor de juiste tools en operationele ondersteuning voor een succesvol personeelsbeleid.

Sodalis, gedreven door waarden

5 waarden die we delen met jou

Waarden delen we niet enkel op de werkvloer, maar ook met onze klanten.
Een geslaagde samenwerking begint met een gedeelde aanpak.

MENS

Onze dienstverlening draait om mensen. Persoonlijk contact met klanten en begeleiding op maat maken het verschil.

KWALITEIT

Onze klanten moeten kunnen vertrouwen op onze dienstverlening. Expertise, knowhow en ervaring staan daarin centraal.

TRANSPARANTIE

Professionele relaties met klanten steunen op transparantie. We streven in onze dienstverlening open communicatie na.

ONDERNEMERSCHAP

Onze klanten zijn ondernemers en we weten wat ze nodig hebben. We denken proactief mee en zetten in op totale ontzorging, van payroll-beheer tot strategisch advies.

TEAMWORK

Door de klemtoon te leggen op langdurige samenwerking zetten we in op teamwork.

5 waarden die we delen op de werkvloer

Gedeelde waarden op de werkvloer creëren een positieve, open atmosfeer.
Maar hoe geven we bij Sodalis in het dagelijks werkleven betekenis aan deze waarden?

MENS

Bij Sodalis staan onze medewerkers centraal. We streven ernaar iedereen te steunen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

KWALITEIT

Hét handelsmerk van Sodalis, ook op de werkvloer.

TRANSPARANTIE

Als collega’s zetten we in op een open houding en stimuleren transparantie en eerlijke communicatie.

ONDERNEMERSCHAP

Ondernemerschap
Ambitie en ondernemerschap zijn de waarden die ons binden. Op de werkvloer stimuleren we nieuwe initiatieven en durf.

TEAMWORK

Met alle collega’s werken we naar één gemeenschappelijk doel. Teamwork makes the dream work.

Missie

Sodalis is een familiaal gedreven en onafhankelijk erkend sociaal secretariaat voor werkgevers dat een kwalitatieve invulling van wettelijke opdrachten beoogt. Daarnaast speelt Sodalis een ondersteunende rol voor bedrijfsleiders en personeelsdiensten van KMO’s en biedt Sodalis een antwoord op hun personeelsgerelateerde behoeften.

Visie

Sodalis staat als erkend sociaal secretariaat in voor al jouw personeelszaken, van operationele ondersteuning bij je loons- en personeelsadministratie tot juridisch advies. In onze professionele dienstverlening streven we naar totale ontzorging. Met een team van experts rond één centraal contactpersoon kiezen we voor een persoonlijke aanpak.

Sodalis is actief in een steeds veranderende omgeving en gaat vastberaden de uitdagingen aan die op ons pad komen. Daarin staan de veranderlijke behoeftes van KMO’s en bedrijfsleiders inzake personeelsbeleid uiteraard centraal.

Om de best mogelijke service te bieden, zet Sodalis ook maximaal in op kennis en expertise. Sodalis draagt een duurzaam loopbaanbeleid voor onze interne medewerkers hoog in het vaandel. Zij zijn immers het kloppend hart van onze organisatie.

Door middel van onze partnerships met verschillende sectorfederaties als Fevia en Febetra en onze vlotte samenwerking met de financiële adviseurs houden we de vinger aan de pols van het Vlaamse ondernemingslandschap.

Daarnaast streven we als lid van de Unie van erkende Sociale Secretariaten (USS) en Serviam+ elke dag naar een grondige vakkennis.

Meer informatie over onze diensten?
Neem contact op met een expert
Dankzij de implementatie van Officient in ons bedrijf, spaar ik een halve FTE uit voor het up- to-date houden van alle personeelsdossiers.
Mark KMO manager