Het Pendelfonds is een fonds opgericht in het Vlaamse Gewest om projecten die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen, te subsidiëren. Projecten die tot doel hebben om het aantal autoverplaatsingen op het vlak van woon-werkverkeer te verminderen, kunnen in aanmerking komen voor subsidiëring.

 

De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan de uitvoering van het project zijn verbonden, met een maximum van € 200.000 wanneer een bedrijf een project alleen indient. Bedrijven kunnen ook samenwerken om een project rond duurzame mobiliteit uit te werken. In dat geval wordt het bedrag van de subsidie gradueel verhoogd: € 250.000 voor twee ondernemingen, € 300.000 voor drie ondernemingen, € 350.000 voor vier ondernemingen en € 400.000 voor vijf of meer ondernemingen. De projectduur is minimaal 2 en maximaal 4 jaar.

 

Het Pendelfonds lanceert nu een nieuwe oproep: van 18 september 2023 tot 18 oktober 2023 kunnen ondernemingen projecten indienen die de verbinding tussen openbaar vervoer en de werkplek verbeteren en projecten die het gebruik van nabijgelegen fietssnelwegen stimuleren.

 

Tussen 18 september 2023 en 18 oktober 2023 kan je een dossiernummer aanvragen. Daarna heb je tijd tot 18 januari 2024 om de subsidieaanvraag te vervolledigen. Je kan jouw aanvraag indienen via de website van het Pendelfonds: Pendelfonds | Vlaamse overheid. Op deze website vind je ook de lijst van maatregelen die voor subsidies in aanmerking komen.

 

Bron: www.pendelfonds.be

 

 

 

Heeft u nog vragen? Wenst u meer informatie over dit artikel? Neem gerust contact op met de juridische dienst!