Gezien de huidige coronacrisis is het vaak niet mogelijk om bovenstaande cheques te gebruiken. Er dreigen in deze periode dan ook heel wat van deze cheques te vervallen zonder dat ze gebruikt worden.
Om die reden hebben de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad een positief advies uitgebracht om de geldigheidsduur van de cheques te verlengen.
Er wordt voorgesteld om de maaltijdcheques, ecocheques en geschenkcheques met een vervaldatum in de periode van 1 maart 2020 tot 30 juni 2020 te verlengen met 6 maanden.
Sport- en cultuurcheques hebben een vaste vervaldatum. De cheques die momenteel nog in omloop zijn, vervallen op 30 september 2020. Er wordt voorgesteld om deze te verlengen tot 31 december 2020.
De NAR raadt ook aan om in de mogelijkheid te voorzien om de cheques bijkomend te verlengen indien de huidige lockdown langer zou duren.
Dit advies moet nog omgezet worden in de nodige wetgeving.

Bron: NAR advies nr. 2.161 van 8 april 2020, Coronaviruscrisis – uitbreiding geldigheidsduur van de maaltijdcheques, ecocheques, geschenkcheques en sport- en cultuurcheques, www.cnt-nar.be.

Heeft u nog vragen? Wenst u meer informatie over dit artikel? Neem gerust contact op met de juridische dienst!