Op initiatief van de Staatssecretaris voor de bestrijding van de sociale fraude, Philippe De Backer, zal door de sociale inspectiediensten op vrijdag 15 juni 2018 een nationale flitscontrole uitgevoerd worden bij de garages en de carwashes.

Deze aangekondigde flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden daarom op voorhand gepubliceerd op de website van de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst). Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitscontroles kordaat kunnen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

 

Via de website van de SIOD wordt een specifieke checklist voor de garage- en koetswerksector en een specifieke checklist voor de carwashes ter beschikking gesteld. Deze checklists geven een handig overzicht van de documenten die de inspectiediensten bij een controle kunnen opvragen.

 

Bron: http://www.siod.belgie.be en http://www.philippedebacker.be

Heeft u nog vragen? Wenst u meer informatie over dit artikel? Neem gerust contact op met de juridische dienst!