Indien uw onderneming gemiddeld ten minste 50 werknemers of ten minste 100 werknemers tewerkstelt moet u in 2024 sociale verkiezingen organiseren om de personeelsvertegenwoordigers in het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad aan te duiden.

 

De referteperiode voor de telling loopt van 1 oktober 2022 tot en met 30 september 2023. De referteperiode loopt dus morgen af. Mocht u dus nog twijfelen of u sociale verkiezingen moet organiseren voert u best zo snel mogelijk opnieuw een telling uit. Wij kunnen u ook een telling bezorgen van de werknemers die bij u in dienst zijn. Daarnaast moet ook rekening gehouden worden met uitzendkrachten tewerkgesteld in uw onderneming in de periode 1 april 2023 tot 30 juni 2023.

 

Sodalis heeft de handen in elkaar geslagen met Agoria voor ondersteuning in de procedure. De XY-tool van Agoria is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Ongeacht uw sector of activiteit, kan je er zelf makkelijk mee aan de slag. Moet u dus toch sociale verkiezingen organiseren en heeft u nog geen tool, neem dan zeker ook met ons contact op.

 

 

 

Heeft u nog vragen? Wenst u meer informatie over dit artikel? Neem gerust contact op met de juridische dienst!